Jegor Lashkin din Tiraspol a devenit câștigătorul memorialului de șah „Tudor Scripcenco”

  • 15 Octombrie 2018 17:01
Jegor Lashkin din Tiraspol a devenit câștigătorul memorialului de șah „Tudor Scripcenco”

Jegor Lashkin din Tiraspol a devenit câștigătorul ediției din anul curent a memorialului de șah „Tudor Scripcenco”, încheiat ieri la Clubul republican de șah și joc de dame, relatează MOLDPRES.

El a învins cu un rezultat foarte bun, 8 puncte din 9 posibile. „Ar fi bine ca pe viitor să fie organizate cât mai multe asemenea turnee. Sper, că voi fi prezent și la campionatul deschis al Chișinăului, unde se va desfășura următorul concurs”, a declarat învingătorul la festivitatea de premiere.

Pe locul doi s-a situat Victor Ianocichin din capitală, care a acumulat 7,5 puncte. El a ocupat acest loc, grație coeficienților suplimentari de departajare. Același punctaj l-a acumulat și maestrul internațional Ruslan Soltanici, favoritul principal al competiției. „Valoarea turneului a fost modestă. Pentru ca el să devină mai competitiv este necesar un fond de premiere mai înalt”, a declarat pentru agenție premiantul.

Organizatorii au oferit o serie de prime.

De ele s-au învrednicit Vlad Albu (7 ani, un premiu special), care a debutat la concurs și a obținut 3,5 puncte; Alexandru Triboi - pentru cel mai bun rezultat înregistrat la categoria de vârstă până la 12 ani; Semion Șapocinic (categoria de vârstă 14 ani); Iurie Focșa și Alexandru Buzdugan (Coeficientul ELO până la 1700 puncte); Leon Revenco (ELO 2000 puncte); Victor Socolov (veterani).

Tudor Scripcenco, originar din Cahul, a fost peste două decenii, pe baze obștești, secretarul general al Federației naționale de șah. Fiica sa, Almira Skripchenko, mare maestră internațională, stabilită actualmente la Paris (Franța), a devenit în premieră în istoria șahului moldovenesc, campioană mondială Under-16 (1992) și campioană europeană (senioare, 2001).

„Am muncit împreună pentru cauza șahului aproximativ 30 de ani. El a fost, cu certitudine, unul dintre oamenii care au pus bazele acestui joc la noi în țară”, a declarat la festivitatea de închidere Ion Solonari, fostul director al Clubului republican de șah și joc de dame.

Memorialul „Tudor Scripcenco” s-a desfășurat a noua oară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău