Jean-Claude Juncker reiterează că Serbia ar putea adera la Uniunea Europeană înainte de 2025

  • 09 Noiembrie 2017 22:15
Jean-Claude Juncker reiterează că Serbia ar putea adera la Uniunea Europeană înainte de 2025

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că se așteaptă ca Serbia să devină membră a Uniunii Europene înainte de 2025.

"Consider că Serbia și Muntenegru vor fi membre UE și înainte de 2025" – a răspuns Juncker când a fost întrebat despre intențiile UE, care urmează să fie prezentate în Strategia privind aderarea Serbiei și Muntenegrului, pe care Juncker a inclus-o în programul Comisiei Europene. După întrevederea de la Bruxelles cu premierul Bulgariei, Boiko Borisov, Juncker a salutat intenția Bulgariei ca, în timpul deținerii președinției UE, să considere drept prioritară integrarea statelor din Balcanii de Vest. De altfel, în mai 2018 la Sofia se va organiza un summit UE cu liderii statelor din Balcanii de Vest.

"Doresc să reiterez convingerea mea că este necesar să menținem deschisă perspectiva europeană pentru Balcanii de Vest. În acest moment se pare că nu vom primi noi state membre până în 2019, dar doresc ca perspectiva europeană să nu fie privită ca o invitație, ci ca o necesitate continuă în această parte a Europei" – a transmis Juncker, anunțând că va vizita Balcanii de Vest în primăvara anului 2018.

Sursa: Rador

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău