Jean Claude Juncker se întâlnește cu președintele României la Palatul Cotroceni și cu premierul la Palatul Victoria

  • 11 Ianuarie 2019 08:39
Jean Claude Juncker se întâlnește cu președintele României la Palatul Cotroceni și cu premierul  la Palatul Victoria

România a preluat oficial președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene în cadrul unei ceremonii impresionante ce a avut loc la Ateneul Român, în prezența tuturor liderilor instituțiilor europene și a celor mai înalți reprezentanți ai statului. Toți au vorbit depre importanța acestui moment și despre locul României în Uniune, iar unul dintre cele mai emoționante discursuri a fost cel la președintelui Consilului European, polonezul Donald Tusk rostit integral în limba română.

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, se va întâlni vineri cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Viorica Dăncilă și va susține două conferințe de presă alături de aceștia.

În prima parte a zilei, președintele Comisiei Europene va fi primit de șeful statului la Palatul Cotroceni, iar apoi are programată o întrevedere cu premierul, la Palatul Victoria.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, subiectul discuțiilor va fi legat de Președinția României la Consiliul UE, cu accent pe principalele dosare europene pe care țara noastră le va gestiona în această perioadă.

Vineri dimineață va sosi la Palatul Victoria, Colegiul Comisarilor.

Ei vor fi primiți de către viceprim-ministrul Grațiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministrul Viorel Ștefan, viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României Ana Birchall și viceprim-ministrul Eugen Orlando Teodorovici, se arată într-un comunicat al Executivului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău