Japonia va ridica starea de urgență în luna septembrie

  • 28 Septembrie 2021 08:41
Japonia va ridica starea de urgență în luna septembrie

Japonia va ridica joi starea de urgență, impusă din cauza coronavirusului, din toate regiunile, în contextul în care numărul de cazuri noi a scăzut și presiunea la care a fost supus sistemul medical s-a diminuat, a declarat ministrul economiei, Yasutoshi Nishimura, scrie Rador.

Planul, aprobat de o comisie de consilieri guvernamentali, va scoate întreaga Japonie din starea de urgență pentru prima dată în aproape șase luni. Premierul Yoshihide Suga va fi prezent la o conferință de presă la ora 7 P.M. (ora locală), pentru a anunța decizia după ce planul va fi aprobat de o comisie pentru situații de urgență din cadrul guvernului.

Nishimura a declarat însă că în continuare vor rămâne în vigoare limite impuse localurilor și evenimentelor mari, timp de aproximativ o lună, pentru a împiedica o nouă creștere a numărului de cazuri. „Fără îndoială numărul de cazuri va crește din nou după ridicarea stării de urgență", a spus marți, la începutul întrunirii comisiei consilierilor, Nishimura, care coordonează reacția în fața pandemiei în Japonia.

„Trebuie să continuăm să luăm măsurile necesare pentru a preveni noua creștere", a afirmat el, adăugând că dacă numărul cazurilor crește din nou este posibilă o reinstaurare a „unei stări aproximative de urgență".

Aproape 60% din populație este vaccinată complet, iar Guvernul a susținut că toți cei care doresc să se vaccineze vor putea face acest lucru până în luna noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău