Japonia va oferi R. Moldova echipamentul necesar pentru procesul de împădurire

  • 07 Februarie 2023 11:37
Japonia va oferi R. Moldova echipamentul necesar pentru procesul de împădurire

Ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a avut o întrunire cu reprezentanții Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA). Discuția a vizat perspectivele cooperării moldo-nipone în vederea extinderii suprafeței terenurilor împădurite dar și inițierea a noi proiecte ce urmează a fi realizate în țara noastră, anunță Ministerul Mediului.

În cadrul întrevederii, partea niponă și-a exprimat disponibilitatea de a oferi echipamente necesare pentru împădurire. Gestionarea durabilă a resurselor forestiere și extinderea suprafeței terenurilor împădurite a Republicii Moldova până la 15 % este un angajament ambițios pe care JICA îl va susține și în continuare.

Ministra Mediului a menționat importanța sprijinului nipon acordat pentru managementul resurselor forestiere și a spus că mizează pe cooperarea cu JICA și în realizarea programului de reîmpădurire a țării, pentru a răspunde mai eficient la provocările climatice. Pentru a crește nivelul de împădurire este necesar de identificat surse financiare, de a capacita întreprinderile silvice prin preluarea bunelor practici, de a dezvolta pepiniere”, a punctat dna Iordanov.

Reprezentanții JICA au apreciat eforturile de împădurire a țării noastre, făcute de autorități. Agenția Internațională de Cooperare a Japoniei (JICA) a fost creată drept o instituție administrativă independentă în 2002 pentru a contribui la dezvoltarea economică și socială a țărilor în proces de dezvoltare și la extinderea cooperării internaționale a Japoniei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău