Japonia va interzice prezența femeilor din familia imperială la ceremonia de succesiune la tron

  • 17 Ianuarie 2019 18:19
Japonia va interzice prezența femeilor din familia imperială la ceremonia de succesiune la tron

Doar bărbații adulți din familia imperială niponă vor avea dreptul de a participa la una dintre ceremoniile principale care vor fi organizate pentru a marca încoronarea prințului moștenitor Naruhito, în luna mai, a anunțat joi presa japoneză, citată de DPA, potrivit Agerpres.

Guvernul nipon a decis să urmeze exemplul ceremoniei prin care împăratul Akihito a urcat pe Tronul Crizantemei în 1989, în contextul în care regulamentul casei imperiale din această țară stipulează că doar bărbații din familia imperială pot să moștenească tronul Japoniei, a anunțat agenția de presă Kyodo News.

Naruhito va deveni cel de-al 126-lea împărat al Japoniei pe 1 mai, la o zi după ce Akihito, în vârstă de 85 de ani, va renunța în mod oficial la tron, această decizie reprezentând prima abdicare din ultimii 200 de ani din istoria țării.

Ceremonia intitulată "Kenji tou Shokei no Gi", în cadrul căreia noul împărat va moșteni însemnele regale tradiționale, precum o sabie sacră și bijuterii, va avea loc în dimineața zilei de 1 mai în Palatul Imperial din Tokyo.

Prințul Fumihito, fiul mai tânăr al lui Akihito, și prințul Hitachi, fratele mai tânăr, în vârstă de 83 de ani, al actualului împărat japonez, vor fi singurii participanți din familia regală la această ceremonie, a precizat agenția Kyodo News.

Femeile din familia imperială niponă vor avea dreptul să participe la ceremonia "Sokui go Choken no Gi", care reprezintă prima audiere oficială acordată de noul împărat după urcarea sa pe tron și care va avea loc puțin mai târziu, în aceeași zi.

Noua succesiune la tronul Japoniei va avea loc după ce împăratul Akihito și-a anunțat în 2016 dorința de a abdica, invocând îngrijorări tot mai mari provocate de faptul că ar putea să nu mai fie capabil să își îndeplinească atribuțiunile oficiale din cauza vârstei sale înaintate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău