Japonia va acorda R. Moldova un grant pentru echipament medical

  • 15 Iulie 2020 16:47
Japonia va acorda R. Moldova un grant pentru echipament medical

Cabinetul de miniștri a votat astăzi pentru inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de grant, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei, privind furnizarea de echipament medical în cadrul Programului de dezvoltare economică și socială. Pentru aceasta a fost împuternicită o delegație oficială, condusă de Alexandru Holostenco, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, transmite MOLDPRES.

Acest acord de grant, propus pentru negocieri, reprezintă un tratat bilateral interguvernamental moldo-nipon.

Potrivit prevederilor proiectului, acordul va contribui la implementarea Programului de dezvoltare economică și socială, prin extindere și acordare de mijloace valutare pentru finanțarea achiziției de echipamente medicale (produse și/sau servicii) pentru Republica Moldova, din surse eligibile convenite.

Acordul va intra în vigoare la data recepționării de către Guvernul Japoniei a notificării în scris din partea executivului moldovean cu privire la finalizarea procedurilor interne necesare pentru intrarea în vigoare a acestuia.

Anterior, ca urmare a extinderii cooperării economice dintre Republica Moldova și Japonia, în scopul contribuirii la implementarea Programului de dezvoltare economică și socială, Guvernul Japoniei a mai acordat țării noastre granturi, folosite inclusiv pentru susținerea sectorului agroindustrial. Bunăoară, în 2017, din contul mijloacelor de grant au fost achiziționate 106 tractoare și un lot de piese de schimb. 

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău