Japonia se pregătește să ridice măsura stării de urgență. Oamenii au voie să rămână pe străzi doar până la o anumită oră

  • 25 Mai 2020 12:06
Japonia se pregătește să ridice măsura stării de urgență. Oamenii au voie să rămână pe străzi doar până la o anumită oră

Japonia se pregătește să ridice măsura stării de urgență instituite la începutul lunii trecute pentru Tokyo și zonele înconjurătoare. Măsura va fi anunțată în mod oficial de premierul Shinzo Abe.

La sfârșitul săptămânii trecute, parcurile și centrele comerciale din oraș deja se pregăteau pentru acest anunț.

Potrivit noilor măsuri, oamenii vor putea să rămână pe străzi până la ora 22, însă sălile de sport, barurile și unitățile de tip karaoke vor rămâne închise. Capitala japoneză nu a avut parte de restricții atât de severe instituite în alte orașe europene. Cu toate acestea și în condițiile în care are cea mai în vârstă populație din lume, Japonia a reușit să țină epidemia sub control.

Până duminică, au fost înregistrate 830 de decese COVID-19. Nu se știe de ce rata mortalității provocate de coronavirus s-a menținut atât de mică, existând multe teorii, printre care și cea legată de lunga tradiție a purtării măștii în cazul persoanelor bolnave, dar și practica japonezilor de a saluta prin înclinare în locul strângerii de mână.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău