Japonia se pregătește de impactul cu taifunul Jebi

  • 03 Septembrie 2018 12:03
Japonia se pregătește de impactul cu taifunul Jebi

Puternicul taifun Jebi se îndreaptă, luni, spre vestul Japoniei unde, potrivit meteorologilor, va produce ploi torențiale, valuri înalte și rafale puternice de vânt, informează DPA și Reuters.

Jebi, a cărui denumire înseamnă ''rândunică'' în limba coreeană, s-a întețit săptămâna până la nivel de super-taifun, însă a slăbit din intensitate în cursul deplasării în direcție nordică.

În cursul zilei de marți, când va atinge coastele Japoniei, Jebi va fi un taifun de categoria 1 sau 2, conform prognozelor meteorologilor.

Mai multe zone din vestul Japoniei ar putea fi afectate după ce Jebi va atinge, marți, zona de uscat. Taifunul va aduce până la 300 milimetri de precipitații în 24 de ore și rafalele de vânt de până la 216 kilometri la oră, a anunțat Agenția de Meteorologie din Japonia.

În cadrul unei conferințe de presă, un responsabil al Agenției de Meteorologie a îndemnat cetățenii să evacueze mai multe zone din vestul țării care vor fi afectate de cel de-al 21-lea taifun din acest sezon.

De asemenea, meteorologii au avertizat că Jebi ar putea provoca valuri de până la unsprezece metri înălțime în regiunea Kinki și în zona insulei Shikoku din sud-vest.

La ora 3:00 GMT, ochiul furtunii se afla la aproximativ două sute de kilometri nord-est de insula Minami Daito și se deplasa cu douăzeci de kilometri la oră în direcție nord-vestică.

La începutul lunii iulie, ploile torențiale care au afectat vestul Japoniei au provocat alunecări de teren și inundații în urma cărora peste 200 de persoane și-au pierdut viața, iar numeroase case și drumuri au fost distruse.

În urmă cu mai puțin de două săptămâni, taifunul Cimarron a lovit vestul Japoniei unde a produs precipitații abundente înainte de a-și continua deplasarea în largul mării.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău