Japonia: Restricțiile „ar putea fi menținute și pe perioada olimpiadei”

  • 30 Iunie 2021 12:52
Japonia: Restricțiile „ar putea fi menținute și pe perioada olimpiadei”

Japonia ia în considerare o prelungire a perioadei de măsuri de prevenire a transmiterii coronavirusului, în Tokyo și alte zone, de la două săptămâni la o lună, a precizat presa niponă miercuri, cu mai puțin de o lună înainte de deschiderea Olimpiadei de la Tokyo, transmite Reuters.

Capitala și alte zone sunt într-o stare "parțială" de urgență, care ar fi trebuit să se încheie pe 12 iulie, dar o creștere recentă a numărului de îmbolnăviri i-a îngrijorat pe oficiali și ar putea afecta numărul de spectatori care vor putea participa la evenimentele olimpice.

Cotidianul Mainichi Shimbun a scris că guvernul ia în considerare prelungirea perioadei de la două la patru săptămâni, ceea ce s-ar suprapune peste perioada Jocurilor Olimpice, care trebuie să înceapă pe 23 iulie, după o amânare de un an cauzată de pandemie.

În cadrul unei întruniri guvernamentale, care urmează să aibă loc miercuri, vor fi discutate modurile de gestionare a creșterii numărului de cazuri care i-a îngrijorat pe experți și care a cauzat temeri legate de răspândirea tulpinilor mai contagioase.

"Orice decizie privind starea parțială de urgență va fi luată în baza politicilor pe care le-am impliementat deja", a declarat Șeful Secretariatului Guvernului Japoniei, Katsunobu Katō, la o conferință de presă.

În prezent, limita stabilită pentru numărul de spectatori din tribunele evenimentelor olimpice este de 5.000.

Organizatorii olimpici au declarat că numărul de spectatori va fi limitat la jumătate di

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău