Japonia oferă R. Moldova 100 de milioane de dolari

  • 25 Februarie 2023 11:00
Japonia oferă R. Moldova 100 de milioane de dolari

Japonia va oferi Rep. Moldova un credit în valoare de 100 de dolari prin intermediul Agenției Japoneze de Cooperare Internațională. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, într-un mesaj postat pe rețelele sociale.

Banii urmează sa fie folosiți pentru consolidarea capacităților statului și gestionării crizelor cu care Rep. Moldova se confruntă în prezent dar și pentru proiecte de dezvoltare în domenii precum medicină,eficiență energetică, agricultură, educație, protecția mediului potrivit șefului diplomației de la Chișinău.

Anunțul oficial privind acordarea împrumutului a fost făcut de către prim-ministrul Japoniei Fumio Kishida în cadrul Summit-ului G7 care s-a desfășurat online și la care au participat liderii țărilor G7 și președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky.

„În discuția mea telefonică din această săptămână cu ministrul afacerilor externe al Japoniei, Hayashi Yoshimasa, am apreciat înalt sprijinul Japoniei în aceste momente dificile, inclusiv suportul pentru parcursul european și aspirația țării noastre de a face parte din familia națiunilor libere.” menționează ministrul Nicu Popescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,57 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău