Japonia nu mai vinde bunuri de lux în Rusia. Lista produselor interzise din 5 aprilie

  • 29 Martie 2022 16:44
Japonia nu mai vinde bunuri de lux în Rusia. Lista produselor interzise din 5 aprilie

Japonia va interzice exporturi de bunuri de lux în Rusia începând cu data de 5 aprilie. Pe lista întocmită de oficialii niponi sunt incluse mașinile și bijuteriile.

Koichi Hagiuda, șeful Ministerului Economiei, Comerțului și Industriei, a afirmat, într-o conferință de presă, că bunurile nipone de lux nu se vor mai vinde în Rusia, conform ziare.com

Pe lista bunurilor de lux sunt trecute 17 produse. Este vorba de băuturi alcoolice, produse din tutun, cosmetice, parfumuri, produse din blană, pălării, haine și încălțăminte, sticlărie, ceramică, covoare, piane, antichități și arte plastice, motociclete, laptopuri, precum și modele de ceasuri care folosesc metale prețioase.

La acestea se adaugă exporturile de automobile mai scumpe de 48.630 de dolari, bijuterii și obiecte de artă ce depășesc suma de 40.000 de yeni, respectiv motoare de ambarcațiuni cu o valoare mai mare de 1,3 milioane yeni, motociclete cu un preț de peste 600.000 de yeni, se arată într-un comunicat al Ministerului japonez al Economiei, potrivit economica.net.

„În cooperare cu SUA și UE, Japonia se alătură sancțiunilor împotriva oligarhilor și a clasei conducătoare din Rusia”, a spus un oficial din cadrul instituției citate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,57 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău