Japonia | KuToo, o campanie împotriva obligativității purtării tocurilor înalte la serviciu

  • 03 Iunie 2019 16:17
Japonia | KuToo, o campanie împotriva obligativității purtării tocurilor înalte la serviciu

Un grup de femei japoneze au înaintat luni o petiție guvernului pentru a protesta împotriva obligativității de a purta pantofi cu tocuri înalte la serviciu, relatează AFP, preluat de AGERPRES.

Campania, desfășurată sub sloganul ''#KuToo'', un joc de cuvinte între ''kutsu'' (''pantof'') și ''kutsuu'' (durere), a fost inițiată de actrița Yumi Ishikawa și a reunit rapid susținerea a 19.000 de persoane din mediul online.

Militantele subliniază că este aproape imposibil să renunți la tocurile înalte atunci când ești în căutarea unui loc de muncă sau după ce te angajezi într-un birou.

"Astăzi, am depus o petiție pentru a solicita o lege care să interzică angajatorilor să impună femeilor purtarea tocurilor înalte, lucru care reprezintă discriminare sexuală și constituie hărțuire", a declarat Ishikawa reporterilor, după ce s-a întâlnit cu responsabili din ministerul Muncii.

Printre oficialii care au participat la întâlnire, ''a fost o femeie care s-a declarat în favoarea petiției noastre (...). Aceasta ne-a spus că este pentru prima dată când o asemenea cerere este înaintată ministerului'', a declarat Ishikawa, adăugând că ''este un prim pas''.

Niciun responsabil din minister nu a putut fi contactat până la ora difuzării știrii pentru a comenta inițiativa, precizează AFP.

Un mesaj publicat pe Twitter în care Ishikawa deplângea obligativitatea de a purta tocuri înalte pentru a obține un loc de muncă într-un hotel a devenit viral, fapt care a determinat-o ca anul acesta să lanseze campania #KuToo.

"Mi-am dat seama că atât de multe persoane au aceeași problemă și am decis să lansez această campanie", a explicat aceasta.

În 2017, în provincia Columbia Britanică din Canada a interzis companiilor să impună angajatelor purtarea tocurilor înalte, calificând această practică drept periculoasă și discriminatorie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău