Japonia intenționează să desfășoare rachete cu rază lungă de acțiune, într-o încercare de a-și accentua capacitățile de contra-atac împotriva Chinei

  • 21 August 2022 14:49
Japonia intenționează să desfășoare rachete cu rază lungă de acțiune, într-o încercare de a-și accentua capacitățile de contra-atac împotriva Chinei

Japonia intenționează să desfășoare mai mult de o mie de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune pentru a-și spori capacitatea de a contrabalansa ambițiile regionale în creștere ale Chinei, a relatat duminică ziarul Yomiuri Shimbun, citat de AFP, scrie Agerpres.

Țara asiatică intenționează să îmbunătățească raza rachetelor sale antinavă pentru ca acestea să ajungă de la 100 de kilometri la o mie de kilometri, ceea ce le-ar permite să atingă zone de coastă chineze, precum și Coreea de Nord, a informat cotidianul, citând surse anonime.

Îmbunătățirile sunt necesare și pentru a permite navelor și avioanelor japoneze să aibă capacitatea de a lansa aceste noi rachete care ar fi capabile să atingă ținte aflate la sol, potrivit aceleiași surse.

Rachetele ar urma să fie desfășurate în interiorul și în jurul regiunii Kyushu (sud-vest) și pe micile insule situate în apele din sud-vestul Japoniei, în proximitatea Taiwanului, a relatat Yomiuri Shimbun.

Proiectul vizează o reducere a decalajului dintre Japonia și China în materie de rachete, făcând totodată față amenințărilor Coreii de Nord, potrivit ziarului citat.

Premierul nipon Fumio Kishida a promis să sporească într-un mod semnificativ cheltuielile în materie de apărare, care reprezintă în prezent circa 1% din PIB.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău