Japonia donează utilaj modern școlilor profesionale din Republcia Moldova

  • 01 Octombrie 2016 23:07
Japonia donează utilaj modern școlilor profesionale din Republcia Moldova

Un centru de excelență și unsprezece școli profesionale din țară vor fi dotate cu echipament și utilaj modern în domeniul prelucrării metalelor și verificării contoarelor electrice. Lotul este donat de Guvernul Japoniei și are o valoare de aproximativ 100 de mii de dolari, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației, echipamentul japonez este performant și asigură o precizie și un control înalt al calității lucrărilor. Acesta va fi instalat în atelierele și laboratoarele de instruire practică a elevilor de la Centrul de Excelență în Transporturi din Chișinău și alte unsprezece școli profesionale din țară. În felul acesta vor fi modernizate condițiile de instruire practică a elevilor, în conformitate cu cerințele pieței.

De notat că tehnica utilizată astăzi în procesul de instruire practică a elevilor din școlile profesionale este în mare parte învechită, de aceea Ministerul Educației dezvoltă asemenea parteneriate și inițiative în scopul instruirii calitative a elevilor.

Acordul de grant între guvernele Republicii Moldova și cel al Japoniei a fost semnat în aprilie 2015 și ratificat în luna octombrie a aceluiași an. Valoarea totală a acestuia este de circa 800 de mii de dolari.

În Moldova funcționează 11 centre de excelență, 32 de colegii și 43 de școli profesionale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău