Japonia - Cu ocazia împlinirii a 56 de ani, împărăteasa Masako mulţumeşte poporului pentru susţinere

  • 09 Decembrie 2019 17:15
Japonia - Cu ocazia împlinirii a 56 de ani, împărăteasa Masako mulţumeşte poporului pentru susţinere

Împărăteasa Masako a Japoniei a mulţumit poporului japonez pentru susţinerea arătată faţă de ea şi de soţul său, împăratul Naruhito, subliniind că acest sprijin îi va ajută să-şi îndeplinească noile îndatoriri, potrivit unui mesaj difuzat luni cu ocazia împlinirii a 56 de ani, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Masako s-a arătat "profund impresionată" de evenimentele ocazionate de proclamarea sa ca împărăteasă şi a soţului său ca noul ocupant al Tronului Crizantemei, după ce i-a succedat lui Akihito, potrivit mesajului publicat de Agenţia Casei Imperiale nipone.

Împărăteasa a dorit să-şi exprime mulţumirea faţă de "primirea călduroasă'' de care a avut parte în timpul celebrărilor pentru succesiunea la tronul Japoniei, care s-au extins de la proclamarea oficială a noilor împăraţi în luna mai şi până la diferitele festivităţi şi ritualuri publice şi private desfăşurate în octombrie şi noiembrie.

"În aceste şapte luni am simţit sentimentele calde ale multor persoane cu prilejul vizitelor în diferite zone şi evenimentelor desfăşurate la Tokyo", a subliniat împărăteasa în acest mesajul aniversar.

Toate acestea presupun "o amintire de neuitat" ce îi va servi "de mare sprijin în viitor", a mărturisit noua împărăteasă, aflată în proces de recuperare după o depresie de care suferă de peste un deceniu şi care i-a adus supranumele de "Prinţesa tristă".

Începând cu anul 2003, Masako a fost obligată să-şi reducă agenda publică din cauza unei afecţiuni pe care Agenţia Casei Imperiale nipone a descris-o drept "o tulburare de adaptare", deşi experţii au numit-o depresie şi care a fost pusă pe seama presiunilor excesive din partea media şi a rigidităţii protocolului imperial.

Împărăteasa "se află în continuare sub tratament", deşi în ultimul timp a dat "semne de ameliorare", potrivit unui comunicat difuzat luni de medicii familiei imperiale.

Participarea lui Masako la unele evenimente publice, printre care o cină de gală desfăşurată la sfârşitul lunii octombrie la Palatul Imperial din Tokyo alături de demnitari din întreaga lume i-a permis împărătesei să dea dovadă de mai multă încredere în sine, notează medicii, care au precizat însă că nu trebuie avute prea mari aşteptări privind o recuperare totală a sa.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
0,24 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:1,5 m/s
Sun
0 °C
Mon
0 °C
Tue
1 °C
Wed
3 °C
Thu
2 °C

Curs oficial BNM 18 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4775 -0.0000
USD 17.4538 -0.0000
RON 4.0751 -0.0000
UAH 0.7235 -0.0000
RUB 0.2827 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău