Japonia - Cu ocazia împlinirii a 56 de ani, împărăteasa Masako mulțumește poporului pentru susținere

  • 09 Decembrie 2019 17:15
Japonia - Cu ocazia împlinirii a 56 de ani, împărăteasa Masako mulțumește poporului pentru susținere

Împărăteasa Masako a Japoniei a mulțumit poporului japonez pentru susținerea arătată față de ea și de soțul său, împăratul Naruhito, subliniind că acest sprijin îi va ajută să-și îndeplinească noile îndatoriri, potrivit unui mesaj difuzat luni cu ocazia împlinirii a 56 de ani, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Masako s-a arătat "profund impresionată" de evenimentele ocazionate de proclamarea sa ca împărăteasă și a soțului său ca noul ocupant al Tronului Crizantemei, după ce i-a succedat lui Akihito, potrivit mesajului publicat de Agenția Casei Imperiale nipone.

Împărăteasa a dorit să-și exprime mulțumirea față de "primirea călduroasă'' de care a avut parte în timpul celebrărilor pentru succesiunea la tronul Japoniei, care s-au extins de la proclamarea oficială a noilor împărați în luna mai și până la diferitele festivități și ritualuri publice și private desfășurate în octombrie și noiembrie.

"În aceste șapte luni am simțit sentimentele calde ale multor persoane cu prilejul vizitelor în diferite zone și evenimentelor desfășurate la Tokyo", a subliniat împărăteasa în acest mesajul aniversar.

Toate acestea presupun "o amintire de neuitat" ce îi va servi "de mare sprijin în viitor", a mărturisit noua împărăteasă, aflată în proces de recuperare după o depresie de care suferă de peste un deceniu și care i-a adus supranumele de "Prințesa tristă".

Începând cu anul 2003, Masako a fost obligată să-și reducă agenda publică din cauza unei afecțiuni pe care Agenția Casei Imperiale nipone a descris-o drept "o tulburare de adaptare", deși experții au numit-o depresie și care a fost pusă pe seama presiunilor excesive din partea media și a rigidității protocolului imperial.

Împărăteasa "se află în continuare sub tratament", deși în ultimul timp a dat "semne de ameliorare", potrivit unui comunicat difuzat luni de medicii familiei imperiale.

Participarea lui Masako la unele evenimente publice, printre care o cină de gală desfășurată la sfârșitul lunii octombrie la Palatul Imperial din Tokyo alături de demnitari din întreaga lume i-a permis împărătesei să dea dovadă de mai multă încredere în sine, notează medicii, care au precizat însă că nu trebuie avute prea mari așteptări privind o recuperare totală a sa.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău