Japonia continuă să acorde asistență Moldovei pentru măsurile de răspuns la COVID-19

  • 09 Ianuarie 2023 09:11
Japonia continuă să acorde asistență Moldovei pentru măsurile de răspuns la COVID-19 Foto: Ministerul Sănătății

Japonia continuă să ofere asistență pentru măsuri urgente de răspuns ale Organizației Mondiale a Sănătății privind combaterea COVID-19 și altor boli infecțioase în Ucraina și țările din vecinătate. Este vorba despre faza a doua a proiectului de asistență al Fundației Asia-Europa, transmite IPN.

Ambasada Japoniei în Republica Moldova precizează că în cadrul proiectului de asistență al Fundației Asia-Europa pentru consolidarea nivelului de pregătire și răspuns la COVID-19 și alte boli infecțioase emergente finanțat de Japonia, Guvernul japonez a aprobat un ajutor financiar în valoare de 10 milioane de dolari. Banii sunt oferiți pentru măsuri urgente de răspuns ale OMS privind combaterea COVID-19 și altor boli infecțioase în Ucraina și țările din vecinătate.

Prin intermediul Biroului Regional al OMS pentru Europa vor fi oferite dispozitive medicale, medicamente, echipamente individuale de protecție și altele pentru persoanele strămutate în Ucraina și țările din vecinătate precum Polonia, România, Slovacia, Republica Cehă, Bulgaria și Republica Moldova.

Ajutorul reprezintă Faza 2 a asistenței financiare (în valoarea de 9,500,000 de dolari) din aprilie 2022 pentru măsuri urgente de răspuns ale OMS privind combaterea COVID-19 și altor boli infecțioase în Ucraina și țările din vecinătate.

Urmează să fie furnizate instalații pentru lanțul frigorific și ale dispozitive medicale, truse de testare, medicamente, dezinfectanți și decontaminanți, echipamente individuale de protecție COVID-19.

Fundația Asia-Europa a fost înființată în 1997 în Singapore ca organism permanent al Reuniunii Asia-Europa. Aceasta este angajată în activități de consolidare a înțelegerii reciproce dintre Asia și Europa, axate pe domeniul socio-cultural.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău