Japonia | Bilanțul seismului a ajuns la 44 de morți

  • 10 Septembrie 2018 10:27
Japonia | Bilanțul seismului a ajuns la 44 de morți

Bilanțul puternicului seism produs săptămâna trecută în insula Hokkaido din nordul Japoniei a crescut la 44 de decese, au anunțat luni autoritățile guvernamentale. Nu există persoane date dispărute, potrivit AFP.

Aproximativ 40.000 de salvatori (pompieri, polițiști, soldați) rămân mobilizați la fața locului pentru a acorda sprijin locuitorilor, dintre care peste 2.700 se află încă în adăposturi temporare.

Cele mai multe decese au fost înregistrate în localitatea Atsuma, unde mai multe case au fost îngropate de o alunecare de teren de proporții provocată de cutremurul cu magnitudinea de 6,6.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga a făcut apel la locuitori să fie vigilenți întrucât în zonă sunt așteptate precipitații, ceea ce ar putea declanșa alunecări de teren.

Premierul nipon Shinzo Abe, care a vizitat duminică zona afectată de seism, a promis că va face ''tot posibilul'' pentru a reconstrui zonele afectate de recentele catastrofe naturale.

Cu puțin timp înaintea producerea seismului din Hokkaido, vestul țării a fost lovit de un taifun violent, care a provocat 11 decese și a determinat închiderea aeroportului din Kansai (Osaka).

De la începutul lui iulie, arhipelagul nipon a fost afectat de precipitații fără precedent, care au provocat inundații și alunecări de teren, provocând moartea a peste 220 de persoane.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău