Japonia, amenințată de puternicul taifun Trami. Companiile aeriene au început să anuleze zborurile

  • 28 Septembrie 2018 14:45
Japonia, amenințată de puternicul taifun Trami. Companiile aeriene au început să anuleze zborurile

Puternicul taifun Trami se îndrepta vineri către extremitatea sudică a Japoniei, după care, potrivit estimărilor, își va continua drumul către principalele insule ale arhipelagului nipon, afectat deja de precipitații violente în această vară, informează AFP.

Autoritățile avertizează asupra riscurilor legate de intensificări ale vântului (valuri înalte la țărm, risc de prăbușire a construcțiilor fragile) și de precipitații (inundații, alunecări de teren).

Trami, care înaintează destul de lent în acest moment, își va accelera viteza de deplasare în orele care urmează. Ciclonul aduce cu sine rafale de vânt cu viteze de până la 162 km/h în centrul său și de aproape 220 km/h la margini.

Cel de-al 24-lea taifun de anul acesta din Asia se afla vineri dimineața la sud-est de Okinawa unde va lovi țărmul sâmbătă.

Potrivit estimărilor, se va îndrepta apoi în direcția Kyushu, după care spre insula principală Honshu, traversând Japonia de la sud-vest la nord-est.

"Potrivit previziunilor, taifunul va traversa țara în viteză maximă, așa că cerem populației să fie extrem de vigilentă", a declarat pentru AFP un oficial din cadrul agenției meteorologice nipone, Sakiko Nishioka.

Companiile aeriene au început să anuleze zborurile ca măsură de precauție.

O imagine cu taifunul surprinsă de pe Stația Spațială internațională (ISS) arată amploarea fenomenului.

Taifunul Jebi, cel de-al 21-lea produs în regiune, a provocat decesul a 10 persoane în vestul arhipelagului, la începutul lui septembrie. Ciclonul a cauzat pagube materiale și a pus în pericol, prin ridicarea nivelului apei, aeroportul din Osaka (Kansai International Airport), construit pe o insulă artificială.

Cu două luni înainte, precipitațiile record din sud-vest au provocat inundații fără precedent și alunecări de teren care au dus la moartea a circa 220 de persoane. Valul de ploi a fost urmat de o perioadă de caniculă extremă.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău