Japonia a recunoscut pentru prima dată că un muncitor de la centrala nucleară de la Fukushima a murit din cauza radiațiilor

  • 05 Septembrie 2018 14:25
Japonia a recunoscut pentru prima dată că un muncitor de la centrala nucleară de la Fukushima a murit din cauza radiațiilor

Japonia a recunoscut pentru prima dată că un muncitor de la centrala nucleară de la Fukushima, distrusă de un cutremur și tsunami cu peste șapte ani în urmă, a murit din cauza expunerii la radiații, informează Agerpres.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a decis vineri că vor fi plătite despăgubiri familiei bărbatului în vârstă de 50 de ani care a murit din cauza unui cancer pulmonar, a declarat un oficial pentru Reuters prin telefon.

Bărbatul a fost angajat la mai multe centrale nucleare din Japonia și a lucrat la centrala de la Fukushima de cel puțin două ori după dezastrul din martie. El a fost diagnosticat cu cancer în februarie 2016, a spus oficialul.

Ministerul a respins anterior expunerea la radiații ca fiind motivul îmbolnăvirilor a patru muncitori de la Fukushima, a mai spus sursa citată. Acesta este primul deces provocat de expunerea la radiații, a precizat oficialul nipon.

Un cutremur cu magnitudinea de 9 pe scara Richter s-a produs în martie 2011 în Japonia, declanșând un tsunami care a provocat circa 18.000 de decese și cel mai mare dezastru nuclear după cel de la Cernobîl. Mai mult de 160.000 de persoane au fost forțate să-și părăsească locuințele din apropierea centralelor nucleare afectate în urma cutremurului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău