Japonia a oferit circa 90 de mii de dolari pentru un proiect în municipiul Cahul

  • 01 Iunie 2022 15:26
Japonia a oferit circa 90 de mii de dolari pentru un proiect în municipiul Cahul

Japonia a oferit circa 90 de mii de dolari pentru implementarea Proiectului de îmbunătățire a condițiilor de studii la școala de muzică „Maria Cibotari” în municipiul Cahul. Banii au fost alocați la efectuarea lucrărilor de reparație a clădirii școlii – la schimbarea acoperișului, izolarea termică a pereților, reabilitarea sistemului centralizat de încălzire. Proiectul a fost finanțat prin intermediul Programului de granturi pentru Securitate Umană „Kusanone”, transmite IPN.

Potrivit Ambasadei Japonia în Republica Moldova, proiectul vine să asigure condiții decente de studii pentru elevi și profesori. Vor fi optimizate cheltuielile pentru energia termică. De asemenea, îmbunătățirea condițiilor de studii la școala de muzică „Maria Cibotari” contribuie la promovarea și dezvoltarea muzicii în municipiul Cahul și localitățile adiacente.

La ceremonia de finalizare a Proiectului au participat ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Katayama Yoshihiro, primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, reprezentații Consiliului raional Cahul, administrația și elevii școlii.

Programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008, iar până în prezent Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de peste 6,3 milioane de dolari SUA pentru 73 de proiecte de dezvoltare, care urmăresc îmbunătățirea bunăstării societății și securității umane, majoritatea fiind în domeniile sănătății și educației.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău