Japonia a înființat Ministerul Singurătății și Izolării

  • 24 Februarie 2021 11:12
Japonia a înființat Ministerul Singurătății și Izolării

Japonia a înființat Ministerul Singurătății și Izolării care să se ocupe de sănătatea mintală a cetățenilor, afectată de pandemia cauzată de noul coronavirus, scrie News.ro.

În ultimele luni, numărul de sinucideri a crescut în țară, iar principalul obiectiv al acestui minister este să soluționeze problema.

Prim-ministrul Yoshihide Suga l-a numit pe Tetsushi Sakamoto responsabil cu remedierea problemei singurătății și izolării în rândul tinerilor din țară. 

„Femeile suferă din cauza izolării mai mult decât bărbații și numărul de sinucideri este în creștere. Sper că veți identifica problemele și că veți promova detaliat măsurile”, i-a spus Suga lui Sakamoto, citează outlookindia.com.

Noul ministru a subliniat: „Sper că voi desfășura activități pentru a preveni singurătatea și izolarea socială și pentru a proteja legăturile dintre oameni”.

Sakamoto a discutat într-o conferință planurile sale de a organiza un forum de urgență până la finalul lunii, la care vor fi invitați pentru a discuta cei care i-au ajutat pe oameni să gestioneze problemele de sănătate mintală, în special singurătatea și izolare. La aceeași întâlnire, la care va fi prezent și Suga, vor fi discutate și măsurile de sprijin.

Sursa: News.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău