Japonia | A început extragerea combustibilului nuclear dintr-un reactor de la Fukushima, afectat de cutremurul din 2011

  • 15 Aprilie 2019 16:13
Japonia | A început extragerea combustibilului nuclear dintr-un reactor de la Fukushima, afectat de cutremurul din 2011 The New York Times

Operatorul centralei nucleare de la Fukushima, din Japonia, a început să extragă combustibilul aflat în interiorul unui reactor care s-a topit, după accidentul nuclear petrecut în 2011, când un cutremur puternic a lovit arhipelagul nipon, potrivit Mediafax.

Specialiștii vor extrage combustibilul nuclear cu ajutorul unui echipament controlat de la distanță, apoi acesta va fi depozitat într-o piscină concepută special, în interirorul reactorului numărul trei. Toată procedura va dura doi ani de zile.

Un purtător de cuvânt al Companiei de Electricitate Tokyo (Tepco), care deține centrala nucleară, susține că operațiunea de a elimina combustibilul a fost amânată de eliminarea molozului rezultat în urma cutremurului din 2011. Mai exact, clădirile reactoarelor de la Fukushima au fost afectate de exploziile de hidrogen cauzate de cutremur și tsumamiul ulterior. Trei reactoare s-au topit atunci, potrivit BBC, citat de Mediafax. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău