Japonezii vor primi gratis câte o doză de vaccin împotriva coronavirusului

  • 02 Octombrie 2020 13:48
Japonezii vor primi gratis câte o doză de vaccin împotriva coronavirusului

Japonezii vor primi gratis câte o doză de vaccin împotriva coronavirusului, potrivit unei măsuri adoptate vineri de Ministerul Sănătății din Japonia, în efortul de a reduce incidența COVID-19 în această țară, transmite agenția de presă Kyodo.

Măsura vizează prima doză de vaccin pentru fiecare persoană, pe fondul incertitudinii în acest stadiu legate de numărul necesar de administrări a unui vaccin.

Un reprezentant al Ministerului Sănătății japonez a precizat că urmează să se decidă oficial dacă măsura se va aplica și cetățenilor străini rezidenți în Japonia.

Guvernul japonez încearcă să asigure suficiente doze de vaccin anti-COVID-19 pentru prima jumătate a lui 2021 pentru a fi administrate întregii populații. În acest sens vor fi alocați 671,4 miliarde yeni (6,4 miliarde dolari americani).

Japonia a convenit cu producătorul britanic de medicamente AstraZeneca și cu cel american Pfizer să primească 120 de milioane de doze de vaccin de la fiecare dintre cele două companii atunci când vaccinurile vor fi gata pentru administrare pe scară largă. De asemenea, guvernul japonez negociază cu compania americană Moderna pentru cel puțin 40 de milioane de doze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău