Jannik Sinner a câștigat trofeul US Open, după scandalul uriaș de dopaj în care a fost implicat

  • 09 Septembrie 08:57
Jannik Sinner a câștigat trofeul US Open, după scandalul uriaș de dopaj în care a fost implicat

Italianul Jannik Sinner, numărul 1 mondial, a câștigat, duminică, pentru prima dată turneul US Open, ultimul grand slam al anului.

Sinner, antrenat de Darren Cahill, l-a învins în finală pe americanul Taylor Fritz, locul 12 ATP, scor 6-3, 6-4, 7-5, transmite Digi24

La meci au asistat numeroase celebrități, între care și Taylor Swift, Courteney Cox, Anna Wintour, Eddie Redmayne și Lewis Hamilton, notează News.ro.

Cu victoria sa în două ore și 16 minute, Sinner a devenit al patrulea om care câștigă Australian Open și US Open pe hard în același sezon, după Mats Wilander, Roger Federer și Novak Djokovici.

În vârstă de 23 de ani, numărul 1 în clasamentul ATP este, de asemenea, primul campion italian la simplu masculin din istoria turneului și doar al doilea campion italian la simplu în general, după triumful Flaviei Pennetta la simplu feminin din 2015.

Câștigătorul turneului a obținut 3,6 milioane de dolari, iar finalistul învins 1,8 milioane de dolari.

Depistat doptat de două ori, dar iertat

Italianul a fost declarat nevinovat de comiterea oricărei greșeli sau neglijențe de un tribunal independent, după ce a fost depistat pozitiv la două controale antidoping în luna martie, a anunțat Autoritatea Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA).

Un tribunal independent a acceptat explicația lui Sinner conform căreia contaminarea cu o substanță interzisă, clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripție medicală pentru a trata o rană ușoară la începutul acestui an, a indicat ITIA într-un comunicat.

„Acest membru al echipei a aplicat spray-ul între 5 și 13 martie, perioadă în care ei i-au oferit de asemenea masaje zilnice și terapie sportivă lui Sinner, ceea ce a dus la o contaminare transdermică involuntară. După fiecare test pozitiv a fost dictată o suspendare provizorie. De fiecare dată, Sinner a contestat cu succes suspendarea provizorie și astfel a putut continua să joace”,  se arată într-un comunicat al ITIA.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Tue
19
Wed
17
Thu
18
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău