James Pettit: Știrile false și propaganda dăunează procesului democratic

  • 11 Mai 2018 10:34
James Pettit: Știrile false și propaganda dăunează procesului democratic

Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, James Pettit atrage atenția că știrile false și propaganda dăunează procesului democratic și că ar trebui combătute prin mijloace legale și prin furnizarea de informații corecte publicului.

Aceste afirmații au fost făcute în cadrul unei întrevederi a lui James Pettit cu Andrei Năstase, candidat la funcția de primar al capitalei și lider al Partidului Platforma Dreptate și Adevăr, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Chișinău.

Candidatul Platformei DA a ridicat problema a mai multor website-uri care au postat știri false despre el și despre campania lui și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația mass media în contextul alegerilor.

Menționăm că unele portaluri au difuzat un reportaj trucat ce ar fi fost realizat de postul Al Jazeera, în care se afirmă că Andrei Năstase ar fi promis Șeicului Emiratelor Arabe Unite (EAU) să îi ”dea în chirie” capitala Republicii Moldova și să construiască un sector în capitală, special pentru etnicii arabi. Portatul StopFals.md a demonstrat într-o investigație că aceasta este o știre falsă, în care a fost utilizată tehnica de manipulare prin traducerea intenționat eronată a reportajului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău