James Horner, compozitorul muzicii din "Titanic", a murit

  • 23 Iunie 2015 14:40
James Horner, compozitorul muzicii din

Compozitorul american James Horner, care a creat coloana sonoră pentru filmul premiat cu Oscar "Titanic", a murit într-un accident de avion, în statul american California, informează bbc.com.

Inițial, James Horner fusese dat dispărut, după ce s-a pierdut contactul cu avionul său privat, care s-a prăbușit în sudul statului California, luni dimineață, potrivit avocatului acestuia, citat de Reuters.
 
Avocatul Jay Cooper a confirmat faptul că un avion care s-a prăbușit în Parcul național Los Padres, din nordul orașului Los Angeles, aparținea clientului său James Horner, însă nu a putut să spună dacă acesta se afla la bord.
 
"Este un pilot experimentat, dar nu știu nimic mai mult", a declarat Cooper pentru Reuters.
 
Autoritățile locale au anunțat că accidentul a avut loc luni, la ora 9.30, și că nu au găsit supraviețuitori.
 
Căpitanul Mike Lindbery, de la Departamentul de pompieri din districtul Ventura, a spus că s-au găsit rămășițele unei singure persoane.
 
Decesul compozitorului american a fost confirmat ulterior de asistenta sa personală, Sylvia Patrycja, pe rețeaua de socializare Facebook.
 
Cauza accidentului nu este deocamdată cunoscută.
 
Compozitorul, orchestratorul și dirijorul de muzică orchestrală și de film James Horner, care a murit la 61 de ani, a realizat coloane sonore pentru filme precum "O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind" (2001), de Ron Howard, "Troia/ Troy" (2004), de Wolfgang Petersen, și "Apollo 13" (1995), de Ron Howard.
 
De altfel, actorul și regizorul Ron Howard a scris, luni, pe platforma de socializare Twitter: "Strălucitorul compozitor James Horner, prieten și colaborator la șapte filme, a murit tragic într-un accident de avion. Mă doare sufletul pentru cei apropiați lui".
 
James Horner a fost nominalizat de zece ori la premiile Oscar și a primit două astfel de trofee, în 1997, pentru cel mai bun cântec și cea mai bună coloană sonoră din filmul "Titanic", de James Cameron. Pentru muzica din același film a primit și două premii Globul de Aur, precum și două premii Grammy. De asemenea, a primit numeroase nominalizări la premii Grammy, BAFTA și trofee din partea diverselor asociații de compozitori internaționale, pentru muzica unor filme precum "Avatar" (2009), de James Cameron, "Inimă neînfricată/ Braveheart" (2009), de Mel Gibson, "Aliens - misiune de pedeapsă/ Aliens" (1986), de James Cameron, "Legendele toamnei/ Legends of the fall" (1994), de Edward Zwick, "Uimitorul Om Păianjen/ The Amazing Spiderman" (2012), de Marc Webb, "Masca lui Zorro/ The Mask of Zorro" (1998), de Martin Campbell.
 
Printre piesele care au depășit granițele filmelor în care au apărut se numără "My Heart Will Go On" ("Titanic"), "I See You" (Avatar) și "I Want To Spend My Lifetime Loving You" ("The Mask of Zorro").
 
Sursa: Mediafax.ro
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău