James Appathurai: NATO va oferi în continuare Republicii Moldova asistență în promovarea reformelor

  • 10 Octombrie 2018 18:36
James Appathurai: NATO va oferi în continuare Republicii Moldova asistență în promovarea reformelor

Alianța Nord-Atlantică (NATO) va oferi în continuare Republicii Moldova expertiza și asistența necesară în promovarea reformelor, în special în modernizarea sectorului de securitate și apărare al țării. O declarație în acest sens a făcut asistentul adjunct al Secretarului General NATO pentru Afaceri Politice și Politica de Securitate, James Appathurai, la întrevederea cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tatiana Molcean.

Potrivit unui comunicat al diplomației de la Chișinău, Tatiana Molcean a reiterat intenția autorităților moldovenești de a continua procesul de reformare și modernizare a sectorului de securitate și apărare națională în conformitate cu noile evoluții și cerințe ale mediului actual de securitate.

Interlocutorii au examinat acțiunile care urmează să fie întreprinse în cadrul mai multor programe și domenii de cooperare, printre care Inițiativa de Consolidare a Capacităților de Securitate și Apărare, implementarea proiectelor în cadrul Programului Știința pentru Pace și Securitate, conlucrarea în combaterea noilor amenințări la adresa securității în regiune și în lume.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău