Ivanka Trump în variantă poloneză: președintele Duda își face fiica de 25 de ani consilier fără plată

  • 17 Septembrie 2020 19:01
Ivanka Trump în variantă poloneză: președintele Duda își face fiica de 25 de ani consilier fără plată

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, și-a numit fiica de 25 de ani în funcția de consilier fără plată al șefului statului, relevă o listă oficială a consilierilor prezidențiali, citată de dpa și Agerpres.

Kinga Duda, de profesie avocat, nu va fi remunerată pentru funcția sa, a subliniat președintele polonez într-un tweet miercuri seara.

Ea a fost numită consilier în august, potrivit site-ului oficial al președinției poloneze, deși la vremea respectivă nu a fost făcută nicio declarație oficială în acest sens.

Informația a fost dezvăluită în premieră de către jurnalistul Krzysztof Berenda de la postul de radio RMF într-un tweet miercuri seara.

Știrea a provocat critici și acuzații de nepotism din partea comentatorilor politici. Unii dintre ei au evocat apariția unei "Ivanka Trump în variantă poloneză", referindu-se la fiica președintelui SUA, consilieră a lui Donald Trump din 2017.


Kinga Duda a ajuns pe prima pagină a ziarelor poloneze la mijlocul lunii iulie, când Andrzej Duda a fost reales președinte pentru un al doilea mandat de cinci ani.

În toiul nopții, când s-au anunțat rezultatele scrutinului, ea a lansat un mesaj conciliant către națiune, afirmând că "oricine merită respect" și "nimeni nu merită să fie obiect al urii" indiferent de "culoarea pielii, opiniile noastre, pe cine susținem și pe cine iubim".

Oponenții politici ai președintelui au remarcat atunci că aceste afirmații contrastează puternic cu ceea ce mulți au considerat a fi mesaje homofobe transmise de Andrzej Duda în timpul campaniei electorale.

sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău