Ivan Gnatișin s-a întâlnit la Tiraspol cu Vadim Krasnoselski

  • 30 Ianuarie 2017 16:57
Ivan Gnatișin s-a întâlnit la Tiraspol cu Vadim Krasnoselski

Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatișin, s-a întâlnit luni, 30 ianuarie, la Tiraspol cu liderul administrației separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski.

În deschiderea acestei întrevederi, Vadim Krasnoselski a declarat că Transnistria și Ucraina ar avea „vechi relații” și și-a exprimat speranța că asemenea relații „interstatale” vor continua, potrivit agenției oficiale de la Tiraspol „Novosti PMR

De cealaltă parte, ambasadorul Ivan Gnatișin a subliniat că mizează să discute subiecte concrete care nu țin doar de reglementarea politică a conflictului transnistrean, dar și alte subiecte.

Amintim că administrația de la Tiraspol au acuzat Ucraina că ar bloca, împreună cu autoritățile de la Chișinău, livrările de carburanți pe cale feroviară în Transnistria, împiedicând astfel activitatea întreprinderilor industriale din regiune.

Totodată, ambasadorul ucrainean a fost chemat în toamna anului trecut la Kiev, pentru consultări, după ce Igor Dodon a declarat în campania electorală că Crimeea ar fi teritoriu al Federației Ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău