Ivan Diacov: Stadionul Republican trebuie transformat într-un parc multifuncțional

  • 11 Octombrie 2019 08:06
Ivan Diacov: Stadionul Republican trebuie transformat într-un parc multifuncțional

Candidatul din partea Partidului Politic „Partidul Nostru” pentru funcția de primar al capitalei, Ivan Diacov, este de părere că fostul Stadion Republican din centrul Chișinăului trebuie transformat într-un parc multifuncțional, în special, pentru copii și tineret. Ivan Diacov spune că acest parc ar putea fi construit după modelul parcurilor Disneyland. În opinia lui, în construirea acestui parc ar trebui să se implice investitori străini. Despre aceasta candidatul a declarat în emisiunea „Candidat” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

Candidatul este de părere că de construirea acestui parc multifuncțional ar putea să se ocupe chiar Statele Unite ale Americii, care pretinde la acest teritoriu pentru a construi o nouă ambasadă în capitală. „Eu cred că imaginea SUA pe veacuri o să rămână foarte pozitivă în Republica Moldova”, a declarat candidatul.

În opinia lui Ivan Diacov, noua ambasadă a SUA ar putea să fie mutată în actualul sediu al Procuraturii Generale. Candidatul spune că procurorii ar trebui să revină în sediul vechi pentru că Guvernul i-a acordat Procuraturii, pe lângă sediul de pe strada Mitropolitul Bănulescu-Bodoni, încă o clădire de cinci mii de metri pătrați și 22 de milioane de lei pentru reparație. „Lasă să se ducă procurorii acolo, înapoi, să-și facă reparație, să prindă bandiții, să aducă miliardul și să trăiască. Iar Ambasada SUA să fie în centrul Chișinăului. Trebuie de gândit rațional în favoarea Republicii Moldova”, a spus Diacov.

În luna iulie anul trecut, Guvernul Filip a emis o decizie prin care terenul unde cândva a fost Stadionul Republican urma să fie transmis pentru construcția noii Ambasade a Statelor Unite ale Americii la Chișinău. Ulterior, prim-ministra Maia Sandu a declarat că majoritatea parlamentară nu are o decizie finală pe marginea acestui subiect. Totodată, șefa cabinetului de miniștri a declarat că 35% din teritoriul Stadionului Republican aparțin unor agenți economici.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău