38 de adolescente participă la prima tabără de Cheerleading din Moldova

  • 06 August 2022 14:48
38 de adolescente participă la prima tabără de Cheerleading din Moldova

În perioada 01-06 august, 38 de adolescente, beneficiare ale proiectului CheerIE, participă la tabăra de vară unde au posibilitatea să fie instruite de către instructoare din cadrul Federației de Majorete din SUA. Pe parcursul zilelor fetele au antrenamente de cheerleading, hip-hop și jazz.

Totodată, participantele sunt instruite în domeniul dezbaterilor, acordării primului ajutor premedical, nutriție și alimentație sănătoasă. Beneficiarele sunt din diferite raioane din Republica Moldova, în vârstă de la 14-17 ani, transmite replicamedia.

Proiectul este finanțat de către ambsada SUA și este coordonat de Consiliile Americane.

Antrenamentele și seminarele se desfășoară în incinta Universității de Sport și Educație Fizică. Programul antrenamentelor este de la ora 08:00 - 20:00. Spectacolul final va avea loc sâmbătă, 06 august, la ora 12:00.

CheerIE Moldova este un proiect care se concentrează pe astfel de priorități ale Ambasadei SUA, cum ar fi promovarea valorilor americane, atingerea publicului din afara capitalei și eliminarea diviziunilor din comunitatea locală prin încurajarea angajamentului și participării civice, precum și împuternicirea tinerelor moldovence care sunt expuse stereotipurilor de gen și inegalității, prin evidențierea succeselor recente ale femeilor lideri în politica, știința și sportul moldovenesc. În esență, CheerIE este o combinație dintre o serie de sesiuni online cu sportive din SUA și o tabără de antrenament personală de o săptămână cu antrenori americani calificați. Prin urmare, acest proiect introduce conceptul de majorete și beneficiile sale în comunitatea locală.

În cadrul CheerIE Moldova, Consiliile Americane nu numai că încurajează tinerele să lupte pentru scopurile lor, dar și promovează formarea echipelor de majorete care să reprezinte tinere din diferite regiuni ale Moldovei. Potrivit feedback-ului participanților, cei care au reușit să adapteze abilitățile dobândite în timpul sesiunilor online au reușit să-și crească nivelul de încredere, să-și îmbunătățească sănătatea, să sporească succesul academic și să construiască noi relații de prietenie.

Acest lucru se datorează în mare parte faptului că CheerIE promovează valori precum incluziunea, justiția, corectitudinea, lucrul în echipă, egalitatea, disciplina, perseverența și respectul. Mai mult, prin intermediul acestui program Consiliile Americane reușesc să susțină Ambasada SUA la Chișinău în realizarea următoarelor obiective:

1. Printr-o serie de ateliere online cu modele feminine din Moldova și S.U.A., 40 de tinere din Republica Moldova, au cunoscut cultura și valorile americane, prin intermediul majoretelor.

2. Tinerele, cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani, au fost încurajate să își asume roluri de conducere, atât individual, cât și în școlile și comunitățile lor, învățându-le elementele de bază despre vorbirea în public și managementul de succes al echipei.

3. Am stabilit o rețea de sprijin de la egal la egal în rândul tinerelor din zonele rurale ale Republicii Moldova și creșterea încrederii și rezistenței acestora.

4. Accesul la antrenamente și echipamente sportive pentru majorete a facilitat promovarea încurajării feminine, a unei atitudini pozitive față de aspectul fizic al corpului precum și munca în echipă.

5. Prin evidențierea succeselor recente ale femeilor de seamă în funcții de conducere din Republica Moldova și S.U.A., am împărtășit o imagine pozitivă pentru tinerele din Republica Moldova.

CheerIE Moldova își învață participantele să nu încurajeze și să susțină doar pe alții, ci și pe ele însele. Este un proiect care se concentrează pe iubirea de sine și respectul, precum și pe imaginea corporală pozitivă și pe o gândire sănătoasă – instrumentele care sunt vitale pentru un lider adevărat. Cu exercițiile de practică ale CheerIE, nu există nicio îndoială că rețeaua de femei lidere din Moldova se va extinde în timp.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău