Iurie Rozlovan, noul director interimar la SA „Termoelectrica”

  • 28 Iulie 2023 17:36
Iurie Rozlovan, noul director interimar la SA „Termoelectrica”

La SA „Termoelectrica” a fost numit astăzi director nou. Este vorba despre Iurie Rozlovan, care va exercita interimatul funcției, după demisia lui Vasile Leu. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă de către directorul Agenției Proprietății Publice, Ruslan Cojuhari, transmite IPN.

Ruslan Cojuhari a menționat că astăzi s-a întrunit Consiliul de Administrare al „Termoelectrica” la care s-a aprobat cererea de demisie a fostului director. De asemenea, au fost examinate mai multe candidaturi pentru preluarea interimatului acestei funcții, iar ca urmare a fost desemnat Iurie Rozlovan.

Ministrul energiei Victor Parlicov a declarat că procesul de schimbare a conducerii „Termoelectrica” a început mai demult. Or, în cadrul unei vizite de la sfârșitul lunii martie a transmis un mesaj conducerii companiei care purtau un război pe interior, fapt dovedit de numeroase plângeri. „Până la urmă această întreprindere este una vitală și strategică și nu ne putem permite să avem un război toți împotriva tuturor în cadrul întreprinderii”, a notat ministrul. Potrivit lui, deja în luna mai era clar că problema nu este soluționată, iar conducerea va fi schimbată.

„Într-un final personal l-am propus pe domnul Rozlovan cu sarcini foarte concrete pe care le are de realizat atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Pe termen scurt – domnia sa trebuie să asigure intrarea lină în sezonul de încălzire și pregătirea întreprinderii de sezonul rece, pentru ca iarna care vine să avem căldură, energie, să nu avem întreruperi și sabotaj. Domnul Rozlovan a lucrat în această întreprinderi, a lucrat cândva la „Termocom”, la „Termoelectrica”, cunoaște întreprinderea, cunoaște partea inginerească”, a mai spus ministrul energiei.

La rândul său, Iurie Rozlovan a declarat că a lucrat în cadrul „Termoelectrica” din momentul creării și cunoaște întreprinderea din interior. Potrivit lui, prima sa sarcină este pregătirea pentru sezonul de încălzire, deoarece sunt foarte multe echipamente. Urmează mai multe verificări astfel încât cetățenilor să le fie furnizată energie termică într-un mod cât mai corect.

Numirea lui Iurie Rozlovan vine după demisia directorului general al SA „Termoelectrica”. Plecarea conducerii întreprinderii a fost cerută și de premierul Dorin Recean după cazul cu păcura îngropată pe teritoriul întreprinderii.

Până la aceasta, liderul Partidului politic Partidul Nostru, Renato Usatîi a prezentat în public imagini video în care se vede cum o cantitate mare de păcură este îngropată pe teritoriul „Termoelectrica”. El a menționat că acest lucru a avut loc pe parcursul sezonului de încălzire 2022-2023, inclusiv din momentul recepționării păcurii în 2022. Anterior, administrația „Termoelectrica” a negat informațiile, spunând că din momentul procurării păcurii în 2022, până la ora actuală, nu a avut loc deversări, îngropări, avarii în procesul tehnologic de recepționare, transvazare, stocare și utilizare a păcurii. Potrivit „Termoelectrica”, filmarea respectivă poate fi de la un incident din 2015, când s-au scurs în sol o cantitate de păcură. Chiar și așa, compania a declarat că va porni o anchetă internă pe caz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:2,57 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău