Iurie Reniță: Politica externă a R.Moldova este un eșec total. UE și România și-au schimbat retorica și abordarea și ajută cetățenii, autoritățile locale și fac corect

  • 16 Septembrie 09:24
Iurie Reniță: Politica externă a R.Moldova este un eșec total. UE și România și-au schimbat retorica și abordarea și ajută cetățenii, autoritățile locale și fac corect

Prezent în platorul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA a precizat că politica externă a Republicii Moldova este un fiasco, un eșec total,, iar termenul de „politică externă echilibrată” este o găselniță rusească a lui Lavrov.

„Este un  termen pe care îl folosește Lavrov și care i l-a aruncat lui Dodon, care l-a prins ca pe o gogoașă. Acest lucru ar însemna o situație pe care o avem, cu trupe ruse de ocupație”, a spus Iurie Reniță, potrivit sursei citate

Deputatul a menționat că Republica Moldova este izolată, iat UE ne tratează pe măsura autorităților din FRepublica Moldova.

„UE și România și-au schimbat retorica și abordarea și ajută cetățenii, autoritățile locale și fac corect. Nu poți să suții un guvern anti-românesc și ar fi o mare eroare să îl susții”, a declarat Iurie Reniță.

Potrivit deputatului, Dodon și Chicu au încercat să monopolizeze terminarea gazoductului Iași-Chișinău, și gestul premierul de la București de a nu veni la inaugurarea acestuia a fost unul corect.

„Pandemia, motivul pentru care premierul român nu a venit, a fost o chestiune ambalată frumos, dar apreciez gestul premierului de la București”, a spus Iurie Reniță, care a mai precizat că, pe plan extern, Republica Moldova înseamnă trei secunde întrevederi ale lui Dodon și cinci secunde poze.

Potrivit deputatului, o politică externă coerentă se bazează pe un program național și pe o conducere națională, restul fiind gesturi care compromit imaginea Republicii Moldova.

„Îmi pare rău și până astăzi că PD susține acest regim nociv al lui Dodon”, a conchis Iurie Reniță.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
15
Câțiva nori
Umiditate:93 %
Vint:1 m/s
Wed
15
Thu
14
Fri
11
Sat
9
Sun
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău