Iurie Reniță: Politica externă a R.Moldova este un eșec total. UE și România și-au schimbat retorica și abordarea și ajută cetățenii, autoritățile locale și fac corect

  • 16 Septembrie 2020 09:24
Iurie Reniță: Politica externă a R.Moldova este un eșec total. UE și România și-au schimbat retorica și abordarea și ajută cetățenii, autoritățile locale și fac corect

Prezent în platorul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA a precizat că politica externă a Republicii Moldova este un fiasco, un eșec total,, iar termenul de „politică externă echilibrată” este o găselniță rusească a lui Lavrov.

„Este un  termen pe care îl folosește Lavrov și care i l-a aruncat lui Dodon, care l-a prins ca pe o gogoașă. Acest lucru ar însemna o situație pe care o avem, cu trupe ruse de ocupație”, a spus Iurie Reniță, potrivit sursei citate

Deputatul a menționat că Republica Moldova este izolată, iat UE ne tratează pe măsura autorităților din FRepublica Moldova.

„UE și România și-au schimbat retorica și abordarea și ajută cetățenii, autoritățile locale și fac corect. Nu poți să suții un guvern anti-românesc și ar fi o mare eroare să îl susții”, a declarat Iurie Reniță.

Potrivit deputatului, Dodon și Chicu au încercat să monopolizeze terminarea gazoductului Iași-Chișinău, și gestul premierul de la București de a nu veni la inaugurarea acestuia a fost unul corect.

„Pandemia, motivul pentru care premierul român nu a venit, a fost o chestiune ambalată frumos, dar apreciez gestul premierului de la București”, a spus Iurie Reniță, care a mai precizat că, pe plan extern, Republica Moldova înseamnă trei secunde întrevederi ale lui Dodon și cinci secunde poze.

Potrivit deputatului, o politică externă coerentă se bazează pe un program național și pe o conducere națională, restul fiind gesturi care compromit imaginea Republicii Moldova.

„Îmi pare rău și până astăzi că PD susține acest regim nociv al lui Dodon”, a conchis Iurie Reniță.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
4
Nori împrăștiați
Umiditate:75 %
Vint:2,57 m/s
Wed
-0
Thu
-1
Fri
-2
Sat
-4
Sun
-3

Curs oficial BNM 26 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.2242 -0.0705
USD 17.4569 -0.0280
RON 4.3540 -0.0147
UAH 0.6202 -0.0005
RUB 0.2319 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău