Iurie Reniță, despre noul ambasador în SUA: A fost numit pe criterii de subordonare politică

  • 12 Martie 2020 10:16
Iurie Reniță, despre noul ambasador în SUA: A fost numit pe criterii de subordonare politică

Deputatul Platformei DA, Iurie Reniță a propus ca mandatele de patru ani ale ambasadorilor să fie extinse doar cu un an prin Hotărâre de Guvern, iar comisia pentru politică externă să aibă un rol important la numirea în funcție a diplomaților.

Deputații din comisie ar trebui să aprobe cu majoritatea simplă candidaturile, în caz contrar, ministrul va fi nevoit să desemneze un nou ambasador sau consul, totul pentru profesionalizarea cadrelor, este de părere deputatul.

Iurie Reniță a dat exemplul fostului consilier al președintelui Igor Dodon, Eugen Caras care a fost numit recent în funcția de ambasador al Republicii Moldova în SUA.

„Avem cazul consilierului lui Dodon, care a stat vreo 10 ani de zile la Bruxelles și acum îl trimit în Statele Unite. La Bruxelles a excelat prin asigurarea cu flori prospete a ambasadelor Federației Ruse, am fost martor ocular. Iată cu ce se ocupa, dar el merge în SUA, vă dați seama? În cea mai importantă țară și partenerul strategic cel mai important al Republicii Moldova.”, a declarat Iurie Reniță într-o conferință de presă la Parlament.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău