Iurie Leancă spune în ce condiții ar putea fi reluată asistența macrofinanciară din partea UE

  • 26 Aprilie 2019 08:39
Iurie Leancă spune în ce condiții ar putea fi reluată asistența macrofinanciară din partea UE

„Până nu se formează o majoritae parlamentară și un guvern, nu se anunță cel puțin programul de guvernare și nu se fac anumiți pași pentru a demonstra seriozitate în transpunerea în viață a priorităților care vor fi fixate în acest program de dezvoltare, nimeni nu va discuta cu noi reluarea asistenței macro-financiare”, a declarat viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, la Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Întrebat dacă în acest an este puțin probabilă deblocarea banilor, Leancă a declarat că totul este posibil, doar că depinde de cât de repede ne mișcăm cu crearea acestei majorități, cu instaurarea noului guvern, cu oameni credibili în funcțiile respective.

„Dacă de exemplu va fi ministrul de Externe cineva de la socialiști, ministrul Apărării de la socialiști și la Educație socialist, vă dau cuvântul meu că nimeni n-o să vrea să discute cu noi din principiu. Nici la București, în mod special, n-o să discute cu un ministru socialist care să vrea să introducă iarăși limba moldovenească și istoria Moldovei, etc.”, consideră Iurie Leancă.

Potrivit politicianului, ce fel de majoritate vom avea și ce fel de guvern va fi este încă un mare necunoscut în această ecuație.

„Eu în continuare sper, deși din păcate cred că sunt naiv, că ar fi cazul ca cei care pretind că sunt pro-europeni, ACUM sau cel puțin Maia Sandu, m-aș adresa Maiei Sandu, înțelege care sunt provocările, care e situația nu doar aici în Republica Moldova, dar și cea regională: așează-te la discuții cu PD-ul, dacă vreai, invită experți din Europa, axează-te pe problemele cheie: justiție, economie, sociale, faceți un plan de acțiuni. Vă înțelegeți- fantastic, nu vă înțelegeți- atunci cel puțin ați încercat și pentru asta ați fost delegați în Parlamentul țării, dar așa când toți s-au băgat în tranșee și comunică nu știu cum prin telegrame, prin poștă sovietică am impresia, atunci iată că timpul trece și situația nu se schimbă spre bine”, a declarat Iurie Leancă.

sursa: tvrmoldova.md

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău