Iurie Leancă: Obiectivul de țară al R.Moldova în următorii ani ar fi statutul de candidat la integrare în UE (AUDIO)

  • 12 Ianuarie 2018 15:04
0%
00:00:00
00:00:00

Vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, susține că ar dori ca cetățenii să resimtă beneficiile pe care le aduce apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Radio Chișinău, Iurie Leancă, a declarat că relația Chișinăului cu Bruxelles-ul este una suficient de matură și că acum sunt importante reformele în justiție și comunicarea mai eficientă cu partenerii europeni.

Potrivit oficialului, în următorii 2-3 ani obiectivul de țară al Republicii Moldova ar trebui să fie obținerea statutului de stat candidat la integrarea în Uniunea Europeană. Cât despre relația cu Federația Rusă, Iurie Leancă o califică drept una complicată. 

„Relația cu Federația Rusă e într-o zonă de impas și fără un dialog activ. E o relație complicată, au scăzut și schimburile comerciale, lumea se orientează spre Occident. Dar relația cu Federația Rusă nu este una singulară, se pliază pe un context mai larg de război cvasi-rece între  Est și Vest. Relația noastră cu Federația Rusă nu cred că are un impact direct asupra relației cu Occidentul”, spune Iurie Leancă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău