Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Štefan Füle și Monica Macovei la Strasbourg

  • 23 Octombrie 2013 18:33
Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Štefan Füle și Monica Macovei la Strasbourg

Premierul Iurie Leancă a primit, miercuri, 23 octombrie, încurajări și declarații de sprijin, la Strasbourg, din partea mai multor oficiali europeni pentru continuarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Premierul a avut întrevederi cu mai mulți europarlamentari și cu comisarul Stefan Fule. 
 
Comisarul european pentru Extindere și Politică de Vecinătate, Stefan Fule, a reconfirmat sprijinul deplin al UE pentru parcursul european al Republicii Moldova, subliniind că Acordul de Asociere, dar și de Liber Schimb vor contribui la crearea unui spațiu de prosperitate economică bazat pe valori comune, potrivit unui comunicat al executivului.
 
Totodată, oficialii au vorbit despre stadiul consultărilor asupra Planului de Acțiuni pentru susținerea reformelor în Republica Moldova pentru anii 2013-2016, UE oferindu-ne asistență financiară în acest scop, în baza principiului „more for more”, adică pentru statele din cadrul Parteneriatului care realizează mai multe reforme.
 
Cei doi oficiali au vorbit și despre necesitatea de a fi executate toate procedurile în cadrul UE, pentru ca Acordul de asociere cu Republica Moldova să fie semnat nu mai târziu de luna septembrie 2014.
 
Europarlamentarul român, Monica Macovei a declarat în cadrul întrevederii cu premierul moldovean că în calitate de copreședinte Comitetul de Cooperare cu Republica Moldova va oferi sprijin deplin Chișinăului pentru a se lua o decizie în forul legislativ european astfel încât vinurile moldovenești să aibă acces liber pe piața comunitară, fiind ridicate cotele de export în acest sens.   
 
Republica Moldova continuă să meargă pe calea reformelor pentru a moderniza țara și a oferi un trai mai bun cetățenilor, în context mizând pe sprijin din partea grupurilor politice ale Parlamentului European în procesul de parafare și semnare a Acordului de Asociere, inclusiv a Acordului de Liber Schimb, pentru a se apropia de valorile și standardele europene, a declarat Iurie Leancă.
 
Joi, 24 octombriei, Iurie Leancă se va deplasa la Bruxelles, unde se va întâlni cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă și de Securitate, Catherine Ashton, după care va participa la reuniunea Partidului Popular European.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău