Iurie Leancă: „E nevoie de o majoritate”

  • 05 Ianuarie 2016 13:56
Iurie Leancă: „E nevoie de o majoritate”

Și liderul PPEM, Iurie Leancă, optează pentru crearea unei noi majorități parlamentare, cu cooptarea tuturor forțelor politice, care ar permite depășirea crizei pe care o traversează Republica Moldova.

După consultările cu șeful statului, Iurie Leancă a declarat că PPEM este hotărât să participe la discuțiile cu PLDM, PL și Platforma Social Democrată pentru a formalizao majoritate care să propună o nouă candidatură la funcția de Premier, susținută politic de cel puțin 51 de deputați.

”Criza politică din Republica Moldova continuă și e nevoie de o soluție. Termenul limită se apropie. A rămas foarte puțin timp. Am fost de comun acord că este necesară o nouă tentativă de a crea o majoritate funcțională, angajată pe reforme. Republica Moldova are nevoie de un guvern politic, cu un mandat clar, susținut de o majoritate clară în Parlament. Doar prin insistențe și declarații nu avansăm prea mult. E nevoie să ne așezăm la masa de discuții și să găsim o candidatură de compromis. E nevoie de o majoritate”, a declarat Iurie Leancă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău