Iurie Ciocan: Nu vor fi organizate alegeri repetate în Chișinău

  • 20 Iunie 2018 12:17
Iurie Ciocan: Nu vor fi organizate alegeri repetate în Chișinău

Dacă hotărârea de marți, 19 iunie, Judecătoriei Chișinău va fi menținută și de instanțele ierarhic superioare, alegeri repetate în municipiul Chișinău nu vor mai fi organizate, deoarece a rămas mai puțin de un an până la alegerile locale generale, a comentat pentru Radio Chișinău membrul Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan.

„Alegeri în interiorul unui an până la data alegerilor generale nu se mai organizează”, a declarat Iurie Ciocan.

Totodată, el s-a referit și la prevederile art. 149 din Codul Electoral, care prevede organizarea alegerilor repetate în decurs de două săptămâni. Dar a menționat că CEC ar urma să examineze hotărârea integrală a Judecătoriei Chișinău. „Eventual, Codul prevede organizarea unor alegeri repetate, dar dacă au fost excluși ambii candidați, așa cum se vehiculează, nu ai cu cine face alegeri repetate. Dacă a fost exclus numai unul, urmează să vedem în ce condiții facem alegeri repetate. Sunt destul de multe necunoscute. Trebuie să vedem hotărârea integral ca să știm cum acționăm”, a declarat Iurie Ciocan.

De asemenea, el a precizat că mai există două căi de atac a hotărârii de ieri a Judecătoriei Chișinău prin care au fost declarate nule alegerile locale noi din municipiul Chișinău – Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău