Iulian Postică, despre unitățile de transport de pasageri | ”Nimeni nu modernizează unitățile de transport când tariful nu acoperă nici cheltuielile minime”

  • 05 Februarie 2020 14:00
Iulian Postică, despre unitățile de transport de pasageri | ”Nimeni nu modernizează unitățile de transport când tariful nu acoperă nici cheltuielile minime”

Peste 2200 de unitățile de transport de pasageri vor fi supuse, până la sfârșitul lunii octombrie, verificărilor corespunderii categoriilor de confort.

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că o parte dintre operatori au depus la Agenția Națională Transport Auto graficele eșalonate privind clasificarea pe categorii de confort.

După obținerea certificatului respectiv, operatorii pot solicita majorarea tarifului la călătorie, a informat secretarul de stat al Ministerului Economie, Iulian Postică.

Deși, majoritatea unităților de transport nu dețin, încă, aceste certificate, tariful a fost majorat de la 48 de bani pentru un kilometru la 60 de bani. Operatorul, explică, Iulian Postică, are nevoie de investiții pentru a ridica nivelul de confort în transport. 

„Pentru a ridica confortul unității de transport este nevoie de investiții. Investiția este legată direct de tarif. Respectiv, pentru a investi bani, orice operator de transport trebuie să aibă o garanție că va avea o rentabilitate cât de cât minimă și aceste resurse financiare pot fi redirecționate către modernizarea unității de transport. Nimeni nu modernizează unitățile de transport când tariful nu acoperă nici cheltuielile minime”, a spus Iulian Postică.

Agenția Națională Transport Auto va sesiza administrația gărilor auto privind sistarea activității operatorilor  de transport rutier care nu vor depune până la sfârșitul săptămânii grafice de încadrare pe categorii de confort.

În prezent sunt autorizate să efectueze încadrarea pe categorii de confort 24 de stații de inspecție tehnică periodică.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău