Iubitorii de muzică clasică sunt așteptați la Festivalul Internațional de muzică clasică VinOpera 2023

  • 15 August 2023 14:42
Iubitorii de muzică clasică sunt așteptați la Festivalul Internațional de muzică clasică VinOpera 2023

Festivalul Internațional de muzică clasică VinOPERA revine în a VI-a ediție în Republica Moldova, organizat de Fundația „Constantin Mimi”. Evenimentul va avea loc în perioada 30 august - 1 septembrie 2023, în trei locații diferite din raionul Anenii Noi: satul Varnița, satul Bulboaca și Castel Mimi, comunică MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, pe 30 august, iubitorii de frumos sunt așteptați în satul Varnița la o Expoziție a meșterilor populari, cu un recital al formației „Gândul Mâței” și un concert susținut de Ansamblul Etnofolcloric „Plăieșii”, scrie sursa citată.

Pe 31 august, în satul Bulboaca va evolua cu recitaluri artistul Constantin Moscovici și Dj Party.

Pe 1 septembrie, la Castel Mimi va avea loc un concert simfonic condus de Daniel Jinga, Maestru de Cor al Corului Operei Naționale din București și Orchestra Filarmonicii Naționale din Chișinău. Vor evolua nume sonore ale Operei Naționale din București și a Teatrului de Operă și Balet “Maria Bieșu” din Chișinău precum Iordache Basalic, Mădălina Barbu, Lilia Istratii și Dumitru Mîțu.

Vizitatorii sunt așteptați împreună cu familiile și prietenii, cu mașina proprie sau cu trenul Chișinău – Castel Mimi, dus-întors. Trenul Vinului va porni la ora 18:30 de la Gara feroviară din Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău