Italienii vor primi bonusuri de vacanță de până la 500€ pentru a se odihni în peninsulă

  • 18 Iunie 2020 16:45
Italienii vor primi bonusuri de vacanță de până la 500€ pentru a se odihni în peninsulă

Italia va oferi "bonusurilor de vacanță", care pot ajunge până la 500 de euro, menite să îi stimuleze financiar pe italieni să meargă în concedii în peninsulă și să susțină astfel sectorul turistic afectat de pandemie, scrie Agerpres, citând AFP.

Măsura pentru care statul a deblocat 2,4 miliarde de euro este condiționată de faptul că se adresează gospodăriilor ale căror venituri anuale nu depășesc 40.000 de euro.

Bonusul vine în trei variante: 150 de euro pentru o singură persoană, 300 de euro pentru o gospodărie cu două persoane și 500 de euro pentru o familie compusă din trei persoane sau mai mult, a explicat miercuri conducerea Agenzia delle Entrate (Fiscul italian).

Alocația poate fi utilizată într-o structură hotelieră (hoteluri, cameră de oaspeți, B&B) de pe teritoriul Italiei, începând cu 1 iulie ș până la 31 decembrie 2020.

Bonusul este accesibil printr-o aplicație lansată de Ministerul Culturii care generează un cod QR, cu care beneficiarul trebuie să se înregistreze. Important este faptul că 80% din bonus va fi utilizat ca reducere la unitățile de cazare alese, iar restul de 20% ia forma unei deduceri din impozitul pe venit în declarația de venit din 2021.

Măsura a fost anunțată în luna mai, într-unul din decretele de urgență adoptate în perioada crizei sanitare. Aceste bonusuri sunt menite să fie folosite pentru a susține turismul, un sector cheie pentru economia Italiei, în condițiile în care este reponsabili pentru 13% din PIB.

În contextul pandemiei de coronavirus, profesioniștii din sectorul turismului se așteaptă la o scădere vertiginoasă a activității în vara acestui an și la cele mai slabe cifre de după 1998, cu 56 de milioane de înnoptări mai puțin și o scădere de 3,2 miliarde euro a cifrei de afaceri.

Începând cu data de 3 iunie, Italia și-a redeschis frontierele pentru turiștii străini proveniți din Uniunea European și/sau spațiul Schengen.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău