Italienii au găsit ”pacientul zero” și locul din care a izbucnit focarul de coronavirus. Anunțul premierului: ”Gestionare complet inadecvată a situației”

  • 25 Februarie 2020 17:10
Italienii au găsit ”pacientul zero” și locul din care a izbucnit focarul de coronavirus. Anunțul premierului: ”Gestionare complet inadecvată a situației”

Autoritățile italiene au reușit să identifice ”pacientul zero”, precum și locul considerat a fi epicentrul epidemiei de coronavirus.

Anunțul a fost făcut de premierul Giuseppe Conte care a criticat modul ”complet inadecvat” în care a fost gestionată situația din spitalul în care a izbucnit focarul, transmite mediafax.ro. 
 
"Este clar că există un focar acolo și că de acolo virusul s-a răspândit. Acum se știe, a existat o gestionare la nivelul unei structuri spitalicești complet inadecvată în conformitate cu protocoalele de siguranță recomandate în astfel de cazuri și aceasta a contribuit la răspândirea virusului”, a declarat Conte într-o emisiune la postul public italian Rai Uno.
 
Astfel, ”pacientul zero” a fost considerat un bărbat în vârstă de 38 de ani care a fost spitalizat miercurea trecută. Acesta a fost internat într-un spital din Codogno, în apropiere de Lodi, la 60 de kilometri de Milano.
 
Potrivit autorităților, virusul s-a transmis de la bărbatul în vârstă de 38 de ani la soția sa însărcinată, la alți membri ai familiei, precum și la medicii și asistentele care l-au avut în grijă și implicit la familiile membrilor echipei medicale.
 
În Italia au decedat până acum șapte persoane, iar alte 229 au fost infectate cu coronavirus.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău