Italia va pune capăt stării de urgență sanitară pe 31 martie, a anunțat premierul Draghi

  • 23 Februarie 2022 19:51
Italia va pune capăt stării de urgență sanitară pe 31 martie, a anunțat premierul Draghi

Guvernul Italiei va pune capăt stării de urgență anti-COVID pe 31 martie, a anunțat miercuri premierul italian Mario Draghi, promițând o revenire graduală la viața normală, după mai mult de doi ani de criză sanitară, informează Reuters.

Numărul de contaminări și de decese legate de COVID-19 s-a redus în ultimele săptămâni și guvernul italian este presat de lumea businessului și de unele partide politice să ridice restricțiile care au fost introduse progresiv de la începutul anului 2020, scrie Agerpres.

"Vom continua să monitorizăm îndeaproape situația pandemică, pregătiți să intervenim în caz de epidemie. Însă scopul nostru este să redeschidem total (societatea), cât mai repede posibil", a spus Draghi într-un discurs susținut în orașul italian Florența.

Starea de urgență, care le permite oficialilor să ocolească căile birocratice și să impună reguli prin decrete, a fost stabilită în Italia pe 31 ianuarie 2020. Măsura ar urma să expire la sfârșitul lunii viitoare și Draghi a spus că aceasta nu va fi reînnoită.

Așa-zisul pașaport sanitar îmbunătățit, care arată dovada vaccinări sau a trecerii recente prin boala COVID-19 și care este necesar pentru a putea avea acces în mai multe locuri, va fi eliminat treptat, începând cu activitățile în exterior, a mai spus Draghi.

Italia a înregistrat peste 153.500 de decese asociate COVID-19 de la debutul epidemiei în această țară, în februarie 2020, al doilea cel mai mare număr din Europa după Marea Britanie (locul opt la nivel mondial). De asemenea, țara a raportat până în prezent 12,55 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău