Italia va lansa o campanie de vaccinare anti-COVID gratuită la începutul lui 2021

  • 02 Decembrie 2020 14:07
Italia va lansa o campanie de vaccinare anti-COVID gratuită la începutul lui 2021

Italia va lansa o campanie de vaccinare anti-COVID gratuită și la scară largă la începutul anului viitor, iar cadrele medicale și persoanele în vârstă vor avea prioritate, a declarat miercuri, în Parlament, ministrul Sănătății Roberto Speranza, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

"În sfârșit vedem uscatul, avem un traseu clar spre un port sigur... Este probabil ca din ianuarie să înceapă primele vaccinări", a declarat el în Senat.

Speranza a afirmat că guvernul italian are opțiunea de a cumpăra 202 milioane de vaccinuri anti-COVID19 de la diferite companii și așteaptă autorizarea din partea Agenției Europene pentru Medicamente pentru utilizarea lor.

Italia a fost prima țară occidentală în care a apărut noul coronavirus, înregistrând 56.361 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea pandemiei de coronavirus în luna februarie și fiind a doua cea mai afectată țară din Europa în ceea ce privește numărul de decese, după Marea Britanie. Italia a înregistrat până în prezent 1,62 milioane de cazuri de COVID-19.

Personalul medical, persoanele în vârstă și cei care trăiesc în căminele de bătrâni vor fi primii vaccinați, a spus Speranza, adăugând că prima parte a campaniei de vaccinare se va desfășura între primăvara și vara lui 2021.

La începutul lunii noiembrie, Italia a decis să impună noi restricții pentru stoparea celui de-al doilea val de COVID-19, instituind un lockdown parțial în zona de nord a țării și limitând activitățile de afaceri. Numărul cazurilor zilnice a scăzut săptămâna trecută, însă guvernul intenționează să limiteze deplasările de Crăciun și Anul Nou pentru a preveni orice nouă creștere a numărului de infectări.

"Intenția noastră este de a limita călătoriile în străinătate și între regiuni în timpul sărbătorilor de iarnă", a declarat Speranza.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău