Italia va găzdui anul viitor următoarea conferință pentru reconstrucția Ucrainei

  • 11 Octombrie 14:17

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, a anunțat organizarea următoarei Conferințe pentru Reconstrucția Ucrainei la Roma, pe 10 și 11 iulie 2025, în urma unei întâlniri, joi, la Villa Doria Pamphilj, cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Discuțiile s-au concentrat pe situația actuală din Ucraina, pe necesitățile militare, financiare și umanitare imediate ale țării, precum și pe inițiativele diplomatice viitoare pentru a pune capăt conflictului, scrie caleaeuropeană.ro

„Ucraina nu este singură și îi vom fi alături atât timp cât va fi necesar”, a declarat presei Giorgia Meloni.

De asemenea, Meloni a subliniat implicarea Italiei în viitoarea reconstrucție a Ucrainei, subliniind că acest sprijin va fi esențial pentru stabilitatea pe termen lung a regiunii.

Meloni a reafirmat sprijinul Italiei pentru Ucraina, atât la nivel bilateral, cât și multilateral, subliniind că Italia, în calitate de președinte al G7, va continua să susțină dreptul legitim al Ucrainei la apărare și eforturile pentru obținerea unei păci juste și durabile.

Aceasta a explicat că sprijinul Romei vizează să „plaseze Ucraina în cele mai bune condiții posibile pentru a construi o bază de negocieri pentru pace, o pace care nu poate fi o capitulare”.

Zelenski a declarat joi că o încetare a focului cu Rusia nu este în discuție cu aliații europeni și a cerut mai mult sprijin occidental în contextul în care se apropie o iarnă grea. El efectuează un turneu de 48 de ore la Londra, Paris, Roma și Berlin pentru a obține mai mult sprijin militar din partea aliaților europeni. 

Turul de forță european al lui Volodimir Zelenski are loc într-o perioadă când forțele ruse își continuă înaintarea pe frontul din estul Ucrainei și cu mai puțin de o lună înaintea alegerilor prezidențiale din Statele Unite.

În ultimele săptămâni, liderul ucrainean a criticat lentoarea deciziilor aliaților săi occidentali privind sprijinul pentru Kiev. Aceștia sunt reticenți față de livrarea unor rachete cu rază mai lungă de acțiune pentru armata ucraineană, în contextul în care Kievul vrea să lovească ținte militare aflate în adâncimea teritoriului Rusiei.

De altfel, Regatul Unit și-a menținut decizia de a interzice utilizarea rachetelor Storm Shadow pentru a lovi ținte în interiorul Rusiei după întrevederea președintelui ucrainean cu premierul britanic Keir Starmer.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
12
Mon
13
Tue
12
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău