Italia: Un ghețar de pe Mont Blanc riscă să se prăbușească; operațiunile de evacuare sunt în curs

  • 06 August 2020 17:12
Italia: Un ghețar de pe Mont Blanc riscă să se prăbușească; operațiunile de evacuare sunt în curs

Un fragment dintr-un ghețar situat pe versantul estic al piscului Grandes Jorasses, în partea italiană a masivului Mont Blanc, riscă să se prăbușească din cauza temperaturilor ridicate, determinând evacuarea a mai multor zeci de rezidenți și turiști din zonă, au anunțat joi autoritățile locale, potrivit AFP.

Un volum de gheață estimat la 500.000 de metri cubi este pe punctul de a se desprinde din ghețarul Planpincieux, situat pe teritoriul comunei Courmayeur, se precizează într-o ordonanță emisă de această municipalitate din regiunea Valle d' Aosta, de la frontiera cu Franța.

Circulația pe mai multe drumuri aflate la o altitudine mai joasă, care duc la Val Ferret, a fost sistată, potrivit acestei ordonanțe.

Autoritățile au ordonat evacuarea a circa 30 de case aflate în centrul ''zonei roșii'' situate în partea inferioară a Val Ferret, în care se află aproape 70 de persoane (15 rezidenți și peste 50 de turiști).

Operațiunile de evacuare și de securizare sunt desfășurate din această dimineață de forțele de ordine și de protecția civilă, autoritățile locale fiind îngrijorate de temperaturile ridicate din următoarele trei zile în această perioadă de intensă căldură estivală.

În septembrie și octombrie 2019, acest ghețar din Planpincieux a fost pe punctul de a se prăbuși parțial, pe o porțiune de aproape 250.000 de metri cubi, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău