Italia speră să revină la normalitate într-o perioadă de 7-15 luni. În prezent cresc cazurile de COVID-19, decesele și spitalizările

  • 10 Martie 2021 10:12
Italia speră să revină la normalitate într-o perioadă de 7-15 luni. În prezent cresc cazurile de COVID-19, decesele și spitalizările
Sursa: RRA

Autoritățile sanitare din Italia estimează că această țară ar putea reveni la normalitate în urma pandemiei de COVID-19 într-un interval cuprins între 7 și 15 luni, dar cu condiția să susțină un ritm al vaccinării de 240.000 de persoane pe zi, a declarat un responsabil din Ministerul Sănătății italian marți, când Italia a înregistrat 376 de noi decese asociate COVID-19, față de 318 în ziua anterioară, relatează agențiile EFE și Reuters, preluate de Agerpres.

Numărul infectărilor a crescut de asemenea în ultimele 24 de ore, la 19.749, față de 13.902 luni. A crescut și numărul spitalizărilor, acestea fiind marți de 22.393, față de 21.831 în ziua anterioară. Luni, 231 de noi pacienți au ajuns la terapie intensivă, iar marți 278.

”Dacă presupunem că vaccinarea oferă protecție și împotriva infectării, nu doar împotriva îmbolnăvirii, și protejează pentru cel puțin doi ani, vaccinând 240.000 de persoane zilnic am putea reveni la normalitate în 7-15 luni”, a declarat la o ședință parlamentară directorul pentru prevenție din Ministerul Sănătății italian, Gianni Rezza.

Această estimare, explică responsabilul italian, se bazează pe un studiu efectuat în colaborare cu Institutul Superior de Sănătate al Italiei și cu fundația Bruno Kessler, Gianni Rezza insistând că ea s-ar putea concretiza dacă se mențin ritmul vaccinării și eforturile de limitare a infectărilor.

”Frânarea variantelor mai periculoase (ale coronavirusului) și domolirea progresiei pandemiei sunt fundamentale pentru protejarea campaniei de vaccinare (…) Dacă facem acum eforturi, cu această strategie vom avea un efect pozitiv în câteva luni”, a argumentat el.

Oficialul italian a ținut să adauge că, pe lângă vaccinurile Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca, în lunile următoare ar putea fi autorizate și alte vaccinuri, primul așteptat fiind cel produs de Johnson & Johnson, care ar putea fi autorizat săptămâna aceasta de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Italia, care luni a depășit pragul de 100.000 de decese asociate COVID-19, a administrat până în prezent 5,6 milioane de doze de vaccin, dar mai puțin de 1,7 milioane de persoane au primit și a doua doză, dintr-o populație de circa 60 de milioane de persoane.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău