Italia relaxează din 15 mai condițiile de intrare în țară

  • 09 Mai 2021 14:55
Italia relaxează din 15 mai condițiile de intrare în țară

Italia și-a stabilit ca termen-limită de ridicare a carantinei: jumătatea lunii mai, informează AFP, citându-l pe ministrul italian de Externe Luigi Di Maio, transmite digi24.ro și MOLDPRES.

„Scopul este de a permite din nou accesul vizitatorilor din țările care au atins un nivel ridicat de vaccinare, relaxând anumite măsuri de la jumătatea lunii mai", a declarat Di Maio, după o discuție cu ministrul sănătății Roberto Speranza.

„Lucrăm la cum să ridicăm „mini-carantina” în cazul persoanelor din țările europene, Marea Britanie și Israel, dacă au un test negativ, dovadă de vaccinare sau s-au vindecat după COVID-19 în ultimele șase luni", a anunțat ministrul de externe italian.

Restricțiile actuale privind sosirile din statele membre UE expiră pe 15 mai. Di Maio a adăugat că se lucrează la creșterea numărului de zboruri „scutite de COVID" către și dinspre Statele Unite, pentru care cerința de carantină va fi ridicată în iunie.

În Peninsulă este așteaptă cu nerăbdare revenirea turiștilor, Italia încercând să își revină după o recesiune dură cauzată de pandemie. Premierul Mario Draghi a subliniat importanța implementării mult discutatului „pașaport verde" în UE, care să faciliteze circulația persoanelor imunizate, vaccinate sau care au un test negativ pentru COVID-19.

Sâmbătă, Italia a înregistrat din nou 10.000 de noi cazuri și 224 de decese cauzate de COVID-19. Numărul total al morților depășește 122.000, cel mai grav din UE raportat la numărul populației.

Înaintea pandemiei, Italia era a a cincea cea mai importantă destinație turistică din lume, dar numărul vizitatorilor străini a scăzut cu peste 60% între 2019 și 2020.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău